fbpx

CryptoMatex: nieuwe cryptocurrency oplichters, juni 2021

De scam CryptoMatex is een fake tradingplatform.

Hieronder een getuigenis van hun werkwijze:

“Ze namen mijn computer over via de app AnyConnect en schreven geld van mijn rekening naar verschillende exchanges. Nadien bleek dat ze hiermee Bitcoins kochten en deze onmiddellijk van de exchanges naar hun wallets verzonden.”

Hoe had je de scam CryptoMatex kunnen herkennen:

 • verhaal te mooi om waar te zijn
 • sterke marketing en (gekopieerde) whitepaper op een professioneel ogende website
 • echte tradingplatformen etc. gaan jou nooit actief contacteren per email of telefoon
 • de oplichters vragen snel achter al jouw gegevens
 • echte tradingplatformen of makelaars gaan jou nooit vragen software te installen of je scherm over te nemen 
 • men vraagt voor een of andere reden geld als je je winst wil terugnemen
CryptoMatex oplichters

Related Posts

14 Responses
 1. Marc Noël

  Nog enkele argumenten:
  Telefoon vermeld op de website (Zetel Bern, Zwitserland) wordt niet opgenomen.
  De testimonials op de site vermeld zijn gewoon foto’s van shutterstock, geen echte mensen dus
  Er wordt steeds telefonisch contact opgenomen door een zogenaamde agent.
  Op mijn vraag om een detail te bezorgen van de transacties op mijn account krijg ik totnutoe geen antwoord.
  Om een terugstorting te bekomen van de tegoeden wordt er gevraagd om 65-70% van de waarde op je account over te maken. Dat kan alleen via bitcoins. Er wordt gewerkt via de app crypto.com voor het transfereren van geld naar de zogenaamde Cryptomatex account.

  Ben geïnteresseerd om in contact te komen met andere gedupeerden

  1. Kaat

   Dag, wij zitten in dezelfde situatie met dit bedrijf. Hoe kunnen we veilig met elkaar in contact komen? Groet Kaat

   1. Danny Matté

    Ik heb alleen nog maar geld gestort. Kan iemand me helpen om geld terug op mijn tekening te krijgen? Ik wil alles weghalen en weet niet hoe. Graag wat hulp. matte.danny@telenet.be of 0479/83.67.23. Alvast bedankt.

  2. Geoffrey Bogaerts

   Hallo,
   Een week geleden geen gehoor meer van persoonlijke broker na een vraag om de investering terug te storten. Bij de support nemen ze niet op en krijg geen antwoord op mijn mail. Bedrag staat nog wel op account.
   Wat is de nodige procedure om dit aan te geven?

  3. Danny Matté

   Dag Marc,
   Mijn naam is Danny Matté en ik ben er ook opgelegd. De site is dus gesloten. Heb je weet van nog andere gedupeerden?

 2. Daniël Seys

  Ben zelf vanaf 27 mei gedupeerd startend met CryptoMatex voor 150.000 euro via een ( fictief) kantoor in Zürich. Ligt bij de politie en de fraudeafdeling van mijn bank.

  1. Niek

   Hallo,ik ging al tevreden zijn met 20€ winst maar bedrag is nu 300% Dus te mooi om waar te zijn…
   Kan niet goed komen,ik zou al content zijn mijn 250€ te recupereren.

 3. Ik ben via facebook bij Crypotmatex gekomen ik melde me aan binnen 5 minuten werd ik gebeld door ene Sophia ik moest € 250 overschrijven zo gezegd zo gedaan , de andere dag belde ze weer of ik ter controle een app wilde downloaden zodat ze mee kon kijken en zien of ik wel de juiste persoon was , ze keek gewoon mee in mijn bankaccount, er volgde een onduidelijke uitleg via een kladblok en tegelijkertijd stond ze nog steeds ingelogd. Hellaas voor haar had ik mijn bankaccount vooraf leeg gemaakt , ze vroeg of ik nog andere accounts had ik zei ja ze wilde in al mijn bank gegevens. De € 250,- groeide in 2 weken naar € 16548,- ik wilde opname doen moest ik eerst 70% van dat bedrag overmaken dan zouden ze in mijn bank alles klaar zetten en kreeg ik de 16548 nu ben ik niet helemaal achterlijk en heb dat niet gedaan het geld bedrag staat nu nog steeds daar. Liever 250€ verlies dan 70% van € 16548. iedere dag vallen ze lastig met telefoon om maar bij te storten mensen trap er niet in zijn callcenters uit Kaapstad zijn ook allemaal zwarte personen hoor je aan stem en achtergrond hoop verkeer en getoeter ze bellen met +44 nummers met +3120 amsterdam en nu ook vanuit Belgie +324 Er werd ook een account geopend bij Coinbase waar ze dan zogenaamd het geld beleggen ze doen je laten geloven dat ze snel geld verdienen door je account aan te vullen met €

 4. Ronny

  Bij mij het zelfde werd gebeld meerdere keren 2uur lang tot ik een storting deed eerst250€ daarna nog eens 1000 € toen ik vroeg om geld op mijn rek te storten niets meer gehoord tot 14 dagen later opnieuw tel met de melding dat er 10000€ op mijn account staat ik vroeg om dat geld te storten op mijn bank rek moest ik eerst 2500€ storten op hun rekening zo gezegd Coinbase

 5. Peter

  Met crypto kan je immense winsten behalen op diverse manieren maar doe het ALTIJD IN EIGEN BEHEER.
  Lees hier typische verhalen, heb dit ook allemaal jaren geleden meegemaakt met broker SRB, nummers in Zwitserland, UK., eerst regelmatig contact tot je er ziek van wordt nadien houdt men de boot af tot men uiteindelijk totaal niet meer antwoord.
  Ben uiteindelijk naar het kantoor in Londen geweest, een P.O.-box of 3 verder kregen we een dame in Schotland aan de lijn waar we ook niets verder kwamen. Ben zelfs op de koffie geweest bij het advocatenkantoor die de firma mee had opgericht, er is klacht ingediend bij de Metropolitan Police maar uiteindelijk komt er niets goed van verder omwille 1 reden.
  De eigenaar blijk een Rus te wezen wonende in Israel, untouchable, die kan je zelfs niet vervolgen omdat die bij wet internationale onschendbaarheid geniet.
  Bye bye 30 000 euro, game over.

 6. Luc

  Heeft iemand ondertussen iets kunnen terugvorderen van de cryptomatex scam? Of zijn alle gevolgde pistes doodgelopen? Ik krijg nog steeds firma’s die me contacteren met de belofte het geinvesteerde bedrag te kunnen terugvorderen, maar die willen eerst betaald worden, en dus nog eens geld maken zonder enige garantie op resultaat…

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.