fbpx

Seminarie Crypto for Women

Curriculum 

 1. Wat zijn cryptomunten? Hoe kan je dit vergelijken met het geld dat we allemaal kennen en de manier waarop we dit geld verhandelen.
 2. Wat is Bitcoin én wat zijn bitcoins? Hoe is Bitcoin ontstaan en wat maakt het zo uniek? Hoe komen bitcoins in het systeem? Waarom is bitcoin zo volatiel?
 3. Wat is Blockchain? Hoe werkt de blockchain van Bitcoin? Wat gebeurt er juist op de blockchain? Wat is mining en wat heeft dat te maken met Blockchain?
 4. Wat is Ethereum? Hoe is Etherium ontstaan? Waarom is Ethereum de tweede grootste cryptomunt? Hoe werkt de blockchain van Ethereum? Is Ethereum een goeie investering?
 5. Wat zijn Alts of Altcoins? Wat zijn tokens? Hoeveel altcoins zijn er? Waar vind ik een overzicht van de altcoins? Welke categorieën zijn er? Wat zijn NFT’s? In welke altcoins investeer ik?
 6. Hoe werkt ons Monetair systeem? Hoe is geld ontstaan? Hoe is ons geld ontstaan? Vanwaar komt ons geld? Wie draagt zorg voor het systeem? Waarom draait het nu vierkant?
 7. Hoe kan je zelf instappen in crypto? Hoe begin je eraan? Waar koop je crypto? Waar moet je op letten? Met welk bedrag start je? Hoe bewaar je je crypto’s? Welke basistools heb je nodig?
 8. Hoe beveilig je? Welke uiterst essentiële stappen moet je zetten om je crypto’s veilig te bewaren? Hoe laat je je niet vangen door scams en phishing? Wat zijn de meest voorkomende scams?
 9. Wat is een beleggersprofiel? Wat is jouw cryptobeleggers-profiel? Wat zegt dat beleggersprofiel over jou? Hoe start je eens je je profiel kent? Kan je meerdere profielen hebben?
 10. Welke strategieën zijn er? Welke strategie past bij welk beleggersprofiel? Wat zijn de varianten binnen elke strategie? Welke analyses ga je maken in functie van een bepaalde strategie?
 11. Moet je aangifte doen van cryptobezittingen? Hoe wordt crypto belast? Welke vormen van tax zijn er? Wat moet je sowieso doen om in orde te zijn met de huidge regelgeving? Hoe crypto-fiscaal optimaliseren?
 12. Extra tips – Leer van onze beginnersfouten! Welke extra tools kan je nog inzetten om als een pro te beleggen in crypto, om het overzicht over je portfolio te bewaren en mee te zijn met de macro-economische situatie?

Crypto for Women:

 • Zaterdag 17 september van 10u. tot 17u., Officenter Leuven
 • Zaterdag 1 oktober van 10u. tot 17u., Officenter Leuven
 • Maandag 19 en dinsdag 20 september 2022 van 19u. tot 22u., online mét replay

Jouw investering:

 • Early bird 125 euro (excl. BTW) tot 15 september 2022,
 • Inschrijven vanaf 16 september 2022: 250 euro (excl. BTW)

Inbegrepen: naslagwerk, drank en onze kennis en ervaring. Lunch is niet inbegrepen!

Laat me hieronder weten welke datum je voorkeur draagt en we bezorgen je alle gedetailleerde info.

Related Posts

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.