fbpx

Wat is de Londen hardfork (met EIP1559) en waarom is het zo belangrijk?

ETH futures

De Londense hardfork van Ethereum is een van de meest verwachte updates voor de hele blockchain-scene in 2021. Het bevat het controversiële Ethereum-verbeteringsvoorstel 1559.

Waarom is EIP 1559 belangrijk?
De London hardfork bevat vijf Ethereum Improvement Proposals (EIP’s), waarvan EIP 1559 de meest cruciale is. Het introduceert een dynamische tariefstructuur en implementeert periodieke fee verbrandingen (lees verhoogde schaarste).

Dus, met EIP 1559 geactiveerd, wordt Ethereum (ETH) voor het eerst in zijn geschiedenis een deflatoir actief. Sommige analisten beschouwen dit als een bullish katalysator voor de prijs van Ethereum (ETH).

Omdat de gaskosten voor Ethereum (ETH) voor gebruikers zullen worden verlaagd, hebben sommige Ethereum (ETH)-mijnwerkers zich jarenlang tegen deze hardfork verzet. 

EIP 1559 installeert immers vaste netwerkfees per blok, die na verbruik verbrand worden. De bloksize kan dankzij een algoritme ook dynamisch vergroten of verkleinen om netwerk ‘verstopping’ te vermijden.

Een algoritme bepaalt de fee en een gebruiker kan kiezen om deze wel of niet te betalen maar hij kan niet meer bieden op de fee.  Dit zou moeten leiden tot lagere fees, dankzij een betere inschatting ervan.

Voor de gebruikers van het Ethereum netwerk zal dit vooral het gebruiksgemak verhogen, voor ontwikkelaars wordt het wellicht wat duurder om het netwerk te gebruiken.

Voor de mijners is dit minder goed nieuws gezien 50% van hun inkomen uit fees komt. Er kan wel een optioneel GAS tip gegeven worden aan de mijners.

Sowieso wordt deze hele procedure binnenkort overbodig als ETH overschakelt naar POS.

Related Posts

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.