fbpx

Wat is retail?

Wat is een retail investor

Wat bedoelt men wanneer men praat over ‘retail’ in de Bitcoinmarkt?

In de (Bitcoin)markt zijn er twee soorten handelaars: institutionele (institutional) beleggers of particuliere (retail) beleggers.

Een institutionele belegger is een persoon of organisatie die in voldoende grote hoeveelheden verhandelt om in aanmerking te komen voor een voorkeursbehandeling en lagere vergoedingen.
Een particuliere belegger is een persoon die koopt voor zijn of haar eigen persoonlijke rekening in plaats van voor een organisatie.

Retailbeleggers handelen doorgaans in veel kleinere bedragen dan institutionele beleggers zoals beleggingsfondsen, pensioenen of universitaire schenkingen.

Vanwege hun kleine koopkracht moeten retailbeleggers vaak hogere vergoedingen betalen voor hun transacties, evenals marketing-, commissie- en andere gerelateerde vergoedingen. Per definitie beschouwen beurswaakhonden, zoals de SEC, particuliere beleggers als niet-gevorderde beleggers, die bepaalde bescherming worden geboden en waarvan bepaalde risicovolle, complexe beleggingen mogen geblokkeerd worden.

ANDEREN BEKEN OOK

Wat is een bull of bear market?

Wat is de Bitcoin halving?

 

Related Posts

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.