fbpx

Kan een wereldwijde studie naar vrouwen in de cryptosfeer inclusiviteit in deze industrie brengen?

Een onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau BDC Consulting onthulde belangrijke gegevens over vrouwen in de crypto-ruimte. Het onderzoek ‘Bitcoin under Female Thumb’ analyseert beïnvloedende factoren om te bepalen hoe vrouwelijke gebruikers beslissingen nemen over cryptocurrency’s.

‘Women in crypto’ is een groeiende beweging, met een groeiend aantal vrouwelijke handelaren, high level werknemers en retailbeleggers, die bijdragen aan het totale aantal cryptogebruikers wereldwijd. Niettemin verbleekt het aantal vrouwen in crypto in vergelijking met mannelijke gebruikers.

De onevenwichtigheid tussen mannen en vrouwen in de cryptowereld weerspiegelt de onevenwichtigheid van vrouwen in fintech, een gebied dat nog steeds overweldigend wordt gedomineerd door mannen. Desalniettemin maken vrouwen stappen in crypto, en het onderzoek van BDC Consulting gaat in op de redenen die vrouwen ertoe aanzetten om deel te nemen aan deze ontluikende industrie.

Een van de belangrijkste factoren die vrouwen motiveren om met crypto te starten, bleek de invloed van persoonlijke netwerken die hun gedachten over crypto inspireerden of demotiveerden, dit bleken vooral partners, familieleden en collega’s. De studie merkte op dat elke derde vrouw in de studie erkende dat de belangrijkste reden voor hun interacties met cryptocurrency de invloed van een persoonlijk netwerk was. 

De tweede belangrijkste factor bleek de overvloed aan nieuws over cryptocurrency’s (17,7%). Niet verwonderlijk, na spraakmakende mediaverhalen als Bitcoin die verschillende historische records heeft overwonnen en verhalen over Tesla, Musk en Bitcoin, willen veel mensen zelf in cryptocurrency’s investeren.

Ten slotte merkte de studie op dat het vinden van een baan in crypto de derde meest populaire reden was waarom vrouwen in de industrie actief zijn, waarbij 15,7% van de deelnemers dit als hun beïnvloedende factor noemde.

Het genderonevenwicht in crypto moet worden aangepakt, net als in andere industrieën over de hele wereld. Studies zoals de genoemde geven inzicht in de factoren die kunnen leiden tot verdere inclusiviteit en kunnen door organisaties worden gebruikt om meer vrouwen naar de crypto-ruimte te trekken.

Bron: Crypto Daily

Related Posts

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.