fbpx

Wat is Bitcoin?

Wat is Bitcoin?

Bitcoin is een peer-to-peer elektronisch, gedecentraliseerd cashsysteem dat directe onlinebetalingen tussen twee partijen toelaat zonder tussenkomst van een centraal financieel instituut.

Bitcoin gebruikt hiervoor :

En nu wat minder theoretisch?

Bitcoin is de grootste en meest gekende cryptocurrency. Net zoals het doel van de euro gelduitwisseling via banken is, is het doel van het Bitcoin financiële transacties (gelduitwisseling) via de Bitcoinblockchain.

Bitcoin kan je als investeerder kopen op een cryptocurrencybeurs onder de ticker (afkorting voor de beurs) BTC.

Bitcoin werd gecreëerd door de tot nu toe onbekende Satoshi Nakomoto die de programmacode vrij openstelde voor iedereen die er aan wou bijdragen. Elke programmeur kan de code verbeteren of bijsturen mits goedkeuring van de gehele groep van programmeurs (de community) die willen bijdragen. Niemand is eigenaar van het project Bitcoin.

Waarom zou ik Bitcoin kopen?

  • Op transacties (betalingen, geld overzetten…) in Bitcoin betaal je een minimale commissie. Zo werden al in een enkele transactie honderden miljoenen waard aan Bitcoins overgemaakt via de Bitcoinblockchain voor een prijs onder de € 1 en dit in enkele tientallen minuten. Via de bank zou dit dagen kosten en vele duizenden euro’s.
  • Vele particulieren en instellingen kopen Bitcoin als belegging. Hoe meer Bitcoin wordt gebruikt in transacties of wordt gekocht als belegging, hoe meer de prijs stijgt.

Waar koop ik best Bitcoin?

Wees voorzichtig waar je Bitcoin koopt. Nieuw onderzoek onthult de meest veilige exchanges van 2020.

 

Related Posts

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.