fbpx

Kraken rapport: 2020 betekende de terugkeer van de moonboys

In zijn meeste recente rapport omschrijft Kraken 2020 als het moment waarop de moonboys terugkeerden.

 • In 2020 was er een baanbrekende stijging van de institutionele interesse sinds het tweede kwartaal aangezien legacy-investeerders en gerenommeerde instellingen nieuwe manieren zochten om zich in te dekken tegen de door COVID veroorzaakte inflatie.
 • Bijna ₿1,17 miljoen, of bijna 5,6% van het totale aanbod van Bitcoin, zijn in totaal 33 instellingen.
  kraken rapport
 • Grayscale’s Bitcoin Trust (GBTC) beheert ‘slechts’ 50% (₿572.644) van
  het totaal van ₿1,17 miljoen in bezit van instellingen, Grayscale’s wallets in beheer groeide 10x tot $ 20,2 miljard
 • Het aantal Bitcoin in wallets met meer dan ₿ 100 (~ $ 2,9 miljoen per 31 december 2020) toon grote spelers die
  stapsgewijs Bitcoin accumuleren gedurende de bullrun van 2020.
 • Crypto-geldautomaten bleven exponentieel groeien tot bijna 14.000 locaties in 71 landen.
 • Bitcoin wallets met minder dan ₿1 stegen bijna + 13% ten opzichte van 28,7 miljoen op de begin maart tot meer dan 33 miljoen toen detailhandelaren institutioneel volgden deelnemers.
 • Het aantal maandelijks actieve wallets groeide in 2020 met meer dan + 43,8% om in december 20,8 miljoen te bereiken, het op een na hoogste aantal ooit.
  voor een single maand (-3,6% achter het hoogste punt ooit in december 2017)

Kraken vat zijn overzicht van 2020 als volgt samen:

Alles bij elkaar genomen, zal 2020 de geschiedenis ingaan als een transformatieperiode voor Bitcoin en de industrie. COVID-19 versnelde de status van Bitcoin als ‘veilige haven’ en de acceptatie van het bredere cryptoasset-ecosysteem.

In het midden van de opkomst van nieuwe crypto’s, nieuwe regelgevende en wetgevende ontwikkelingen, zoals aanklachten tegen BitMEX en Ripple, de juridische kwesties van OKEx en de voorgestelde portefeuillevoorschriften van de Amerikaanse schatkist, kreeg de structuur van de markt vorm en werd de weg geëffend voor meer overheidsactiviteit.

Terwijl het aanbod van fiat wereldwijd dramatisch is toegenomen en het aanbod van Bitcoin blijft druppelen richting een limiet van 21M, debatteerden de marktdeelnemers over de vraag of de derde halving in mei 2020 al in de prijs was verwerkt of dat Bitcoin op korte termijn meer opwaarts potentieel had. Nu er meer dan zes maanden zijn verstreken, lijkt het erop dat de prijs niet noodzakelijkerwijs was ingecalculeerd.  De prijs van Bitcoin stoomde door naar de ene ATH na de andere.

Na de halvering ontpopte DeFi zich van uit een kleine niche voor ervaren cryptogebruikers tot een populaire inkomstenstroom voor alle soorten marktdeelnemers met de popularisering van yield farming sinds juni 2020. Hoewel deze trend bestaansrecht lijkt te hebben, is het de mening van Kraken dat, als er een mooie toekomst is voor DeFi, het waarschijnlijk niet zal draaien om yield farming maar om de daadwerkelijke voordelen van het gebruik van gedecentraliseerde financiële diensten.

De waslijst aan nieuwe ontwikkelingen dit jaar blies de vooruitgang in de richting van algemene adoptie nieuw leven in, aangedreven door de goedkeuring van belangrijke grote financiële marktspelers en instellingen sinds het tweede kwartaal. Na jaren van wachten door cryptoliefhebbers, die de onvermijdelijke intrede van institutionele spelers als de meest optimistische katalysator voor crypto zagen, is het verhaal nu werkelijkheid geworden en de sky is the limit voor de prijs, aangezien deze trend het komende jaar waarschijnlijk aanzienlijk zal toenemen.

Related Posts

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.