fbpx

Wat is een ETF?

Wat is een ETF?

Een ETF (exchange traded fund) is een beleggingstool dat een mandje met effecten omvat. ETF’s zijn erg populair in de markt. Momenteel worden ze gebruikt voor een groot aantal verschillende beleggingsstrategieën. Deze strategieën omvatten het genereren van inkomsten, speculatie, prijsverhogingen en om het risico in de portefeuille van een belegger te compenseren.

Belangrijk is dat een ETF alle soorten beleggingen kan omvatten. Het is gebruikelijk om een ​​ETF te zien die een selectie van aandelen, grondstoffen of obligaties aanbiedt.  In veel gevallen zal een ETF aandelen bevatten van verschillende bedrijven die allemaal gerelateerd zijn aan een bepaalde sector, zoals het bankwezen of de defensie-industrie.

Je hebt de term Bitcoin ETF de afgelopen jaren waarschijnlijk meerdere keren gehoord. Dergelijk ETF zou de adoptie van Bitcoin namelijk sterk ten goede komen.
Vele pogingen zijn al ondernomen. Zo was er de Winklevoss broers ETF en de VanEck ETF , maar allen werden tot nu toe teruggefloten door de Amerikaanse beurswaakhond (SEC).

In het nieuws: 

Related Posts

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.