Wat is MicroStrategy?

Wat is MicroStrategy

MicroStrategy (MSTR), een toonaangevend business intelligence-bedrijf, en CEO Michael Saylor, een groot voorstander van Bitcoin, zijn nu goed gevolgde namen in de cryptowereld. Het bedrijf zit momenteel op 40.824 BTC, goed voor meer dan $ 734 miljoen. Dat vertegenwoordigt een winst van bijna $ 260 miljoen op de basisaankoopprijs.

MicroStrategy schokte de wereld eerder dit jaar toen het aankondigde dat het het grootste deel van zijn balans naar Bitcoin zou converteren. CEO Michael Saylor zei destijds dat zijn bedrijf op een “smeltend ijsblokje van $ 500 miljoen” aan contanten zat.

Het bedrijf kondigde onlangs zijn plan aan om $ 400 miljoen op te halen door converteerbare obligaties aan te bieden en de verkoop te gebruiken om meer Bitcoins te kopen. De verkoop van obligaties onderstreept de overtuiging van MicroStrategy dat Bitcoin een investeringsmogelijkheid voor generaties is.

Saylor is een van de vele spraakmakende institutionele beleggers die dit jaar in Bitcoin hebben geïnvesteerd. Ze brachten een vloedgolf van nieuw geld naar crypto en hernieuwde interesse in Bitcoin.

MicroStrategy is misschien wel de grootste Bitcoin-houder van een bedrijf, maar het is niet de enige. Eerder kondigde de in Massachusetts gevestigde verzekeringsmaatschappij MassMutual aan dat het $ 100 miljoen in BTC had gekocht voor zijn algemene beleggingsrekening, waardoor het een van de grootste bedrijfshouders is. Beursgenoteerde bedrijven zoals Galaxy Digital (GLXY), Square (SQ) en Hut 8 Mining Corp (Hut-8) hebben tussen $ 36 miljoen en $ 134 miljoen in Bitcoin geïnvesteerd. Elk bedrijf boekt nu aanzienlijke winsten.