fbpx

Wat zal de impact van een COVID-vaccin zijn op cryptocurrency’s?

effect vaccin op crypto
foto: CDC Unsplash

De aanwezigheid van een vaccin kan ons op de lange termijn terug leiden naar onze normale routines. Deze terugkeer naar het normale leven zou de behoefte van overheden om stimuleringspakketten voor de bedrijven en werklozen uit te schrijven, kunnen verminderen.

Aangezien algemeen werd aangenomen dat het drukken van meer geld, om te gebruiken als stimuleringspakket, inflatie veroorzaakte die bearish was voor fiat-valuta’s en bullish voor cryptocurrency’s, kan het ontbreken van deze stimulans de trend mogelijk omkeren.

Bitcoin kreeg tijdens de pandemie ook erkenning als bescherming tegen inflatie. Met een herstellende economie die mogelijk wordt gemaakt door een vaccin, is deze gunstige factor misschien niet meer zo uitgesproken. Op het einde van de rit kunnen enkele van de factoren die hebben bijgedragen aan de institutionele acceptatie van cryptocurrency’s, worden beïnvloed door de opkomst van COVID-19-vaccins.

Als de pandemie investeerders echter iets heeft geleerd, dan is het wel dat het cruciaal is te sparen voor slechtere tijden. Bitcoin is als investering ongelooflijk effectief geweest tijdens de corona-pandemie, en dat kan bewijzen dat het voor eens en voor altijd, naast goud, een veilige haven kan zijn.

Related Posts

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.