fbpx

Wat zijn tokenstandaarden?

tokens

Blockchains maken gebruik van digitale tokens. Het zijn cryptocurrency’s die kunnen worden gekocht, verkocht of uitgewisseld en die dApps of allerlei andere digitale activa vertegenwoordigen. De functionaliteit en wallet-compatibiliteit van een digitaal token wordt gedefinieerd door een standaard eigen aan de onderliggende blockchain. De bekendste blockchainplatformen waarop tokens worden geïmplementeerd, zijn Ethereum, Tron, NEO, Waves, Lisk en Stratis.

De formaatnaam van een tokenstandaard is afhankelijk van de blockchain waarop ze zijn gebouwd. Tokens die zijn gemaakt op de Ethereum-blockchain staan bijvoorbeeld bekend als ERC-tokens.

Met de creatie van slimme contracten is Ethereum veruit het meest gebruikte blockchain-tokenplatform geworden.

Hier volgen enkele algemene standaarden:

Wat is een ERC-20-token?
ERC-20 is een technische standaard die wordt gebruikt om tokens op de Ethereum-blockchain te implementeren en te lanceren. 

Wat is een ERC-721-token?
ERC-721 is een technische standaard die wordt gebruikt om non-fungible tokens (NFT’s) op de Ethereum-blockchain te implementeren en te lanceren. 
Ze worden gebruikt om zeldzame en/of unieke prijsloze verzamelobjecten uit te drukken in tokens. De CryptoKitties van de gelijknamige dApp zijn hier een voorbeeld van.

Wat is een TRC-10 of TRC-20-token?
TRC-10 zijn technische standaarden die worden gebruikt om tokens op de TRON-blockchain te implementeren en te lanceren d.m.v. een systeemcontract. 

TRC-20 zijn technische standaarden die worden gebruikt om tokens op de TRON-blockchain te implementeren en te lanceren d.m.v. slimme contracten dankzij de TRON Virtual Machine (TVM). Deze standaard is volledig compatibel met ERC‌-20.

Wat is een NEP-5-token?
NEP-5 is de technische standaard die wordt gebruikt om tokens op de NEO-blockchain te implementeren en te lanceren.

Wat is een BEP2-token?
De onlangs gelanceerde BEP 2-standaard, is een technische standaard die wordt gebruikt om tokens op de Binance-blockchain te implementeren en te lanceren.

Lees ook:

Related Posts

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.