fbpx

Bitcoin lange termijn on-chain analyse

Lange termijn grafieken

Slaap BTC, slaap…

Een van de handigste manieren om te analyseren waar de Bitcoinprijs zich bevindt in de bredere bull / bear cyclus, is door te kijken naar het gedrag van lange termijn houders. Aan het einde van de bull cycli zien we dat lange termijn houders (slim geld) in kracht beginnen te verkopen tijdens de laatste parabolische duwtjes van de run. De gegevens laten zien dat we niet in de buurt van dat stadium zijn. Een van de beste statistieken om dit te illustreren, is de sluimerstand m.a.w. crypto’s in rust of winterslaap. In termen van on-chain zijn oudere munten (munten die niet zijn verplaatst) meer in sluimerstand. De grafiek van de sluimerstand illustreert de mate van sluimerstand van crypto’s die op de markt worden verkocht. In bear markten zien we een lagere sluimerstand, omdat lange termijn beleggers goedkope munten oppakken zonder te verkopen. Hogere prijzen stimuleren die houders echter om te verkopen, en naarmate de bullmarkt stijgt, stijgt de sluimerstand. In de onderstaande grafiek kunt u de historische pieken van sluimerstand zien die Bitcoin heeft bereikt in eerdere bull-cycli. Ter vergelijking: de huidige trend heeft nog veel ruimte om naar boven te lopen.

HODL all the way

Een andere maatstaf die kan worden gebruikt om het hodl-gedrag te volgen, zijn de HODL-waves, een maatstaf die het gedrag van verschillende “verouderde” munten analyseert. Elke gekleurde band toont het percentage van de Bitcoin dat voor het laatst is verplaatst binnen een specifieke tijdsperiode. In bear markten vertrekken korte termijn speculanten en lange termijn houders (slim geld) nemen een groter deel van het aanbod in beslag naarmate ze zich meer inkopen. In de bullmarkt, vooral aan het einde ervan, nemen korte termijn houders (retail) een groter deel van het aanbod in terwijl lange termijn houders verkopen. In vergelijking met de voorgaande geschiedenis van Bitcoin laat HODL Waves ook veel ruimte naar boven zien voor deze bull-cyclus.

Met de sterke hand

Laten we, om af te sluiten met lange termijn statistieken, eens kijken naar het illiquide aanbod. Volgens Glassnode wordt illiquide voorraad BTC beschouwd als de hoeveelheid BTC in wallet-adressen die gedurende ten minste 6 maanden niet zijn verplaatst. Dit betekent dat de enorme neerwaartse golf die we momenteel zien representatief is voor munten die in november / december zijn gekocht, aangezien ze nu de ‘illiquide’ drempel overschrijden. Afgezien van de huidige enorme neerwaartse golf, is het aanbod consequent illiquide geworden in de hele bullmarkt. Met andere woorden, gedurende de hele bullmarkt worden munten nog steeds opgeschept door ‘sterke hand’-portefeuilles zonder de intentie om op korte termijn te verkopen. Deze niveaus van illiquiditeit zijn historisch ongekend in Bitcoin.

Veel nieuwkomers

Een andere statistiek die de laatste tijd de aandacht heeft getrokken, zijn de accumulatieadressen. Dit meet het aantal Bitcoin-adressen dat ten minste twee transacties heeft ontvangen, maar nooit geld heeft uitgegeven (exclusief grote entiteiten zoals exchanges). Dit illustreert dat een groot aantal nieuwe Bitcoin-houders in de loop van het jaar zijn ontstaan aangezien we de metriek half februari parabolisch zagen gaan.

Bron: The Pomp

Meer weten en leren over crypto

 

Related Posts

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.