fbpx

Bitcoin Revolution, frauduleus online-tradingplatform

De voorbije weken ontving de FSMA (Autoriteit voor financiële diensten en klachten) klachten van consumenten over nieuwe frauduleuze online-tradingplatformen die actief zijn op de Belgische markt.

Bitcoin Revolution is opgericht door dezelfde oplichters als de Bitcoin Era.

Hoe herken je dit als scam:

  • Bitcoin Revolution is geen erkende exchange.
  • Het platform wordt geadverteerd via e-mail, geen enkele legitieme beurs of makelaar gaat jouw rechtstreeks contacteren via e-mail, Facebook, YouTube, datingplatformen etc.
  • Er wordt gegoogeld met bekende namen op zoals o.a. de Norton en McAfee logo’s, deze virusscanners hebben absoluut niets met de crypto-industrie te maken maar worden door oplichters gebruikt om geloofwaardigheid te genereren bij de slachtoffers
  • Er wordt mooie zwier gemaakt met de zogezegde verdiensten van hun klanten.
  • Het hele verhaal is te mooi om waar te zijn.

De aanpak blijft dezelfde. Deze tradingplatformen proberen potentiële slachtoffers nieuwsgierig te maken via nepadvertenties op sociale media. In deze nepadvertenties heeft een bekende persoon het vaak over een methode of project om snel rijk te worden. Vaak kaderen deze methodes of projecten in het aanbod van een virtuele munt of opleiding. Na het klikken op de advertentie en het invullen van contactgegevens, worden de slachtoffers doorgaans snel opgebeld door de oplichters met een concreet beleggingsvoorstel (in aandelen, alternatieve beleggingen, virtuele munten, enz…).

Deze platformen gaan hierbij erg agressief te werk. De oplichters proberen slachtoffers zelfs te overtuigen hun computer vanop afstand te laten ‘overnemen’ om zo bepaalde overschrijvingen te doen. De oplichters proberen slachtoffers bovendien te overtuigen om steeds grotere sommen te beleggen.

Recent gaan deze platformen zelfs over tot hacking van gebruikersprofielen op sociale media om zo de voormelde nepadvertenties verder te kunnen verspreiden.

Slachtoffers die hiermee instemmen, klagen er in het bijzonder over dat:

  • zij het door hen belegde geld nooit kunnen recupereren, of
  • zij eenvoudigweg niets meer horen van het platform waarbij zij geld hebben belegd.

In die gevallen is er hoogstwaarschijnlijk sprake van beleggingsfraude.

Het internet staat bol van positieve reviews, maar ook dit is hun werk. Geen enkele respectabele bron, laat zich positief uit over Bitcoin Revolution.

Deze oplichters zullen vaak ronkende namen publiceren op hun website, zoals hieronder Time, Forbes, CNN.  En ook in hun communicatie zullen zij zoveel mogelijk namen en termen uit de cryptocurrencywereld gebruiken, om zo jouw vertrouwen te winnen.

Bitcoin Revolution oplichting scam

Op hun website zie je zogezegd hoeveel deze of gene al heeft verdiend, uiteraard is dit fake. Sommige oplichterplatformen gaan zo ver dat ze een hele exchange nabouwen.

Verschijnt deze scam ook op jouw facebookpagina, rapporteer het dan via de drie puntjes rechts bovenaan het bericht.

Wapen jezelf tegen crypto-oplichterijleer er hier alles over.

Related Posts

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.