fbpx

Bitcoin stuitert terug na $ 40.000 omdat GrayScale investeringen afnemen

De toonaangevende Amerikaanse bank JPMorgan Chase & Co. is van mening dat een herstel naar het niveau van $ 40.000 in gevaar is gekomen nu de Bitcoin-investeringen door Grayscale opdrogen.

Het GrayScale Bitcoin Trust (GBTC) krimpt met 22%
Grayscale, een toonaangevend bedrijf voor vermogensbeheer op het gebied van cryptovaluta, heeft de bal aan het rollen gezet bij institutionele investeringen, omdat zijn Bitcoin-portefeuille medio januari $ 23,69 miljard waard was.

GBTC down

JPMorgan-strategen onder leiding van Nikolaos Panigirtzoglou hebben opgemerkt dat het Grayscale Bitcoin Trust een piek lijkt te hebben bereikt op basis van voortschrijdende gemiddelden over vier weken. Ze erkenden:

“Het fonds is de afgelopen twee weken met 22% gedaald tot 22 januari, en heeft daarmee een daling van 17% in Bitcoin in dezelfde periode overtroffen.”
“Op dit moment is de institutionele instroom achter de Grayscale Bitcoin Trust niet sterk genoeg voor Bitcoin om boven de $ 40.000 uit te breken.”

Momentumhandelaren bepalen de toekomstige prijs van Bitcoin
JPMorgan vertrouwt er ook op dat de zoektocht naar Bitcoinprijs boven de $ 40.000 wordt bepaalt door momentumhandelaren, wiens handelsstrategie gebaseerd is op het kopen van het laagste en het verkopen van het hoogste. Als gevolg hiervan zullen ze de toekomstige koers van BTC in gevaar blijven brengen.

Ondanks de huidige consolidatie van Bitcoin, heeft de leidende cryptocurrency een opmerkelijke bull-run gehad. De vorige hoogste prijs (ATH) van $ 20.000, die meer dan drie jaar geleden, medio december 2020, was vastgesteld, werd verpletterd. Sinds de laatste ATH op $40000 is de koers teruggetrokken tot het niveau van $ 33.000, en dit is een teken van zwakte op korte termijn, zoals gezinspeeld door crypto-analist Carl Martin.

Institutionele investeringen van grote bedrijven als GrayScale, MicroStrategy en Square waren de motor achter deze indrukwekkende BTC-run. Het valt daarom nog te bezien hoe deze instroom de toekomst zal bepalen.

Bron Blockchain news

Related Posts

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.