fbpx

Wat is een PFP?

NFT PFP

Dit is een van de minder coole CryptoPunks, met een waarde van slechts $ 1 miljoen op het moment van verkoop in april. 

Een profielfoto, of kortweg PFP, is een type NFT dat in populariteit is gegroeid. Het zijn kleine stukjes kunstwerk die je zou kunnen zien als een Twitter-profielfoto. Beroemdheden en influencers krijgen aandacht voor hun grote aankopen. De eerste PFP NFT was CryptoPunks, die in 2017 werd gelanceerd.

Op de Ethereum-blockchain werden 10.000 unieke avatars gegenereerd en gratis verspreid. Omdat sommige functies zeldzamer zijn dan andere, werden deze avatars aanvankelijk gezien als verzamelobjecten. Blockchain-evangelisten begonnen ze te gebruiken op sociale media, wat aangeeft dat ze zich bij de crypto community hadden aangesloten.

Het is veel moeilijker geworden om een ​​CryptoPunk aan te schaffen. De kosten kunnen variëren van zes cijfers tot miljoenen dollars als je er een kunt vinden, afhankelijk van de zeldzaamheid. Visa betaalde onlangs $ 150.000 voor een stuk. 

Waarom zou u een PFP NFT willen bezitten?

Dit is waar dingen een beetje sciencefiction beginnen te worden als dit de eerste keer is dat je over de metaverse hoort. Het woord combineert ‘meta’ (voorbij) met ‘universum’. Een cross-over term die verwijst naar een locatie waar internet, augmented reality en virtuele werelden samenkomen.
Je gebruikt internet niet via uw computer of smartphone; in plaats daarvan word je erin ondergedompeld. Je werkdag zal aanvoelen alsof je een videogame speelt. 

NFT’s zijn zaden die de metaverse helpen groeien. Wat een eenvoudig JPEG-bestand lijkt te zijn, zou de volgende eenhoorn-startup in deze virtuele ruimte kunnen worden.

Veel van de dingen die we in onze fysieke wereld nodig hebben, zullen we nodig hebben in een virtuele wereld. Een CryptoPunk-avatar is bijvoorbeeld een leuke manier om je eerste stap in de metaverse te zetten. Het is het digitale equivalent van een Lamborghini. Een methode om uw aanwezigheid aan iedereen aan te kondigen.
Natuurlijk kan niet iedereen het zich veroorloven om een ​​exotische auto te kopen. En niet alle mensen willen er een. NFT’s bieden je de mogelijkheid om jezelf uit te drukken terwijl u ook deel uitmaakt van een gemeenschap die uw waarden deelt. En naarmate ze zich ontwikkelen, neemt de waarde van je NFT over het algemeen toe.
Er is geen betere illustratie van hoe een community NFT-waarde stimuleert dan Bored Ape Yacht Club (BAYC). Het project maakte gebruik van de CryptoPunks-benadering van het slaan van 10.000 verschillende avatars die als lidmaatschap van hun club dienden.
Ze bundelden hun krachten met Decentraland, een virtuele 3D-wereld die draait op Ethereum, om hun casino-hangout te creëren. Dit was een baanbrekende gelegenheid aangezien deze gemeenschappen niet langer geïsoleerd waren op Discord en Zoom, in plaats daarvan ontmoetten ze elkaar in de metaverse.
Als dat allemaal te mooi klinkt om waar te zijn, boden ze leden ook de mogelijkheid om een ​​NFT-hond te claimen, algemeen bekend als de Bored Ape Kennel Club. Dit is vergelijkbaar met een lidmaatschapsdividend, aangezien de waarde van de honden samen met de waarde van BAYC toenam.

Let op
De cryptomarkt wordt gevoed door speculatie, maar het is van vitaal belang om te begrijpen dat PFP NFT’s moeilijk te verkopen zijn. Ze zijn analoog aan fysieke kunst. Het is niet iets dat je snel kunt verkopen als je het geld nodig hebt. In plaats van te zoeken naar iets dat je kan inwisselen, zoek je beter iets dat je aanspreekt en dat je graag op jouw unieke manieren zult gebruiken.

 

A-Visual-Guide-to-Profile-Picture-NFTs

Related Posts

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.