fbpx

Wat zijn de meest gemaakte fouten bij het kopen, verkopen van Bitcoin en andere cryptocurrency’s?

  • Beginners traden vaak zonder voorkennis. Ze lezen zich niet deftig in en halen hun info van het internet, uit Facebook groepen of volgen blindelings YouTubers. Sommige van deze YouTubeers hebben zelfs nog geen bear market gekend, men noemt ze de bull market-profeten omdat hun bullish voorspellingen uiteraard uitkomen maar ze de mist ingaan zodra de markt keert.
  • Beginners verliezen vaker hun cryptocurrency’s uit onwetendheid
  • Beginners weten niet hoe projecten op waarde te schatten en ‘hopen’ op een prijsstijging. Ze kennen geen technische analyse en kunnen dus ook niet inschatten wanneer de trend gaat omkeren.  In een bull market heeft namelijk iedereen gelijk of krijgt men de valse indruk ‘goed bezig’ te zijn.
  • Vaak traden beleggers ook uit emoties. FOMO (fear of missing out) doet hun kopen aan de top en FUD (fear, uncertainty and doubt) doet hun verkopen in het dal. Zo lijden ze maximaal verlies. Ze weten niet wat een ‘hoge’ en ‘lage’ prijs juist inhoudt, bijgevolg gaan ze HODL’en  (hold on for dear life) maar dit is zeker niet altijd een goede strategie en kan op de lange termijn risico’s inhouden. Je eindigt met weinig wanneer je niet weet wanneer je veel hebt.
  • Beginners traden vaak met teveel kapitaal. Pas als je consistent meer winnende trades dan verliezende trades maakt, kan je je ingezet kapitaal verhogen.
  • Wat de altcoins betreft (alle crypto’s uitgezonderd Bitcoin) weten leken vaak niet dat ze investeren in start-ups. De overgrote meerderheid van de altcoins vertegenwoordigen niet-werkende producten die nog in hun ontwikkelingsfase zitten, enkel maar een idee op papier zijn of erger nog een frauduleuze opzet zijn.
  • Beginners zijn niet altijd onmiddellijk in staat om scammers (oplichters) te onderscheiden in projecten, exchanges, aanbiedingen…
  • Beginnende traders kopen de dips in een countertrend

Tips voor beginners

Related Posts

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.