fbpx

Wat zijn altcoins?

Wat zijn altcoins?

Alle cryptocurrency’s behalve Bitcoin, zijn altcoins.

Bitcoin is het enige werkende product op het Bitcoinnetwerk. De coin heeft als enige doel financiële transacties uitvoeren.

Altcoins zijn coins of tokens die allerhande producten (dApps) vertegenwoordigen met uiteenlopende doelen. Altcoins worden gebouwd op verschillende blockchainnetwerken (ander dan het Bitcoinnetwerk).

Let op:
Weet dat de meeste altcoins nog geen werkende dApp bezitten. Je investeert dus in een opstartend project dat het kan halen van zijn concurrenten of niet, of het achterliggend bedrijf kan failliet gaan als enig ander.

Altcoins hebben verschillende onderliggende projecten en doelen.

Het project Ethereum bijvoorbeeld heeft als doel om slimme contracten (als – dan) automatisch te laten uitvoeren via de Ethereumblockchain. Eenvoudig gezegd is het een platform waarop programmeurs gedecentraliseerde applicaties (dApps) kunnen ontwikkelen.  
Je kan in het project Ethereum investeren door zijn cryptocurrency ETH te kopen.

Bovenop de Ethereumblockchain worden dus dApps gebouwd. dApps verschillen aan de voorkant niet veel van de gewone apps op je smartphone of computer, maar de achterliggend technologie is wel totaal verschillend. De data van de dApp bevindt zich niet op een centrale server of computer maar op een gedecentraliseerde blockchain.

Er bestaan nog andere platformen buiten Ethereum waarop dApps kunnen gebouwd worden zoals bv NEO, maar Ethereum is veruit het meest gebruikte platform (anno 2020).

Elke dApp heeft zijn eigen altcoin om uitwisselingen van waarde te bewerkstelligen EN waarmee je in het achterliggend project kan je investeren.

 

Related Posts

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Q&A

Heb je je antwoord hier niet gevonden? Stuur me dan gerust je vraag.

Mis geen enkel bericht of relevant nieuws

Al mijn berichten, samen met mijn selectie van de relevante actualiteit kan je volgen in mijn blog op Quora of op de facebookpagina.