fbpx

De airdrop of giveaway scam

Gemini giveaway scam

Hoe de crypto giveaway scams werken

Giveaway scams zijn de meest voorkomende vorm van cryptoscam en worden meestal gepost op Facebook, Twitter, Medium en YouTube. Hierboven een voorbeeld waarin de exchange Gemini door de hackers wordt gebruikt om je te misleiden.

De meeste van deze oplichting hebben vergelijkbare componenten:

  1. Een hacker compromitteert en/of bootst een social media-account na van een prominente publieke figuur of crypto-exchange.
  2. Het account begint Bitcoin of Ethereum te vragen met een “stuur een, krijg twee terug”-opzet. Voor nietsvermoedende slachtoffers die crypto naar de wallets sturen die op de nepaccounts zijn gemarkeerd, zal die crypto voor altijd verloren gaan. Voor alle duidelijkheid: noch Gemini, noch enige gerenommeerde cryptocurrency-exchange, zal je vragen om cryptocurrencybetalingen over te maken via social media-accounts. Om cryptocurrency te storten naar Gemini, moet je er altijd voor zorgen dat je het walletadres rechtstreeks van Gemini.com ontvangt.
  3. Oplichters gaan vaak een stap verder door een gevoel van urgentie in te bouwen. Dit zou zich kunnen uiten als een “Live Video” op YouTube of een verklaring dat er slechts een beperkt aantal munten zal worden “weggegeven”. Het doel is hier om slachtoffers aan te moedigen snel en zonder toezicht te handelen.

Zodra een slachtoffer geld naar een “weggeefadres” stuurt, is het voor altijd verdwenen. Vanwege de finaliteit van cryptocurrencytransacties, is er geen manier om een ​​transactie ongedaan te maken, tenzij de ontvanger besluit het geld terug te betalen. Dit maakt dit soort ‘weggeefacties’ zeer effectief voor kwaadwillende actoren.

Leer alles over crypto-oplichterij

Related Posts

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.