fbpx

De echte voordelen die Bitcoin aan een bevolking biedt, kunnen al bekeken worden in opkomende landen.

Het merendeel van de bevolking in onze westerse landen realiseert zich de voordelen van Bitcoin nog niet.

Je woont in Europa, de Verenigde Staten of Canada en je bent daarmee een inwoner van een van de meest ontwikkelde landen ter wereld. Deze landen staan ​​beter bekend als de westerse landen.

Zoals iedereen, heb je waarschijnlijk al eens gehoord van Bitcoin. In 2015 zou ik dit niet zomaar aannemen, maar sinds het jaar 2017 ben ik zeker dat je al over Bitcoin en de Blockchain hebt gehoord.

Als je dit artikel leest, bevind je je misschien zelfs onder degenen die Bitcoin al hebben gekocht. Misschien ben je zelfs een Bitcoiner en verzamel je Bitcoins maand na maand, ongeacht de prijs.

In elk geval is het heel goed mogelijk dat je nog steeds enkele vragen hebt over Bitcoin en het eerlijkere systeem dat het blok na blok bouwt. Ik denk dat je jezelf zelfs de volgende specifieke vraag zou kunnen stellen:

Kunnen we de echte voordelen van Bitcoin zien?

Het antwoord is ja, en ik zal je de echte voordelen van Bitcoin die vandaag al in de wereld waarneembaar zijn, laten zien. Je zult begrijpen dat deze voordelen slechts de voorbode zijn voor de eerlijkere wereld die Bitcoin voor morgen bouwt.

De westerse landen leven in hun bubbel.

De constante inflatie van de Amerikaanse dollar blijft de koopkracht van Amerikaanse burgers verminderen. Voor burgers van de Europese Unie is de situatie precies hetzelfde met de euro. Toch merken wij als inwoners van deze werelddelen niets op.

Mensen in westerse landen zijn zo bevoordeeld in vergelijking met de rest van de wereld
dat ze nauwelijks merken dat wat ze bezitten voortdurend wordt gedevalueerd.

Besluiten van centrale banken en overheden om de geldhoeveelheid in omloop voortdurend te vergroten, doen hun bevolking pijn.
Toch kan het deze heersers niet schelen. Elk excuus om meer en meer geld te produceren is goed omdat ze ten onrechte geloven dat dit de beste manier is om de economie nieuw leven in te blazen.

Deze oplossing is echter alleen de gemakkelijke uitweg
en laat burgers betalen voor hun gebrek aan moed.

Als gevolg hiervan leven mensen in westerse landen in een bubbel van rijkdom die hen weghoudt van de problemen die Bitcoin voor de toekomst probeert op te lossen.

Bitcoin maakt al een enorm verschil in Latijns-Amerika

Om de actuele voordelen van Bitcoin voor populaties te zien, moet je een stapje terugzetten en de comfortzone verlaten waarin je je als inwoner van een van de meest ontwikkelde landen bevindt .

Ik stel voor dat je naar Latijns-Amerika gaat,
waar een groot aantal landen onstabiel is.

Deze instabiliteit kan politiek en economisch zijn, zoals in Venezuela, waar een totalitair regime de bevolking dag na dag verplettert.
Deze instabiliteit kan meer specifiek economisch zijn, zoals in Argentinië, waar de bevolking tientallen jaren economisch wanbeheer van het land betaalt. Het laatste nieuws is dat Argentinië zelfs op het punt staat in gebreke te blijven met betalingen aan zijn internationale crediteuren. Een grote valutadevaluatie is daarom waarschijnlijk in zicht, tot groot ongenoegen van Argentijnen.

De bevolking van Latijns-Amerika lijdt daarom onder volledige economische onderdrukking
en is overgeleverd is aan corrupte en totalitaire heersers.

Bitcoin is vooral populair in Venezuela. Waarom is Bitcoin zo populair in Venezuela? Simpelweg omdat een aanzienlijk aantal Venezolanen al enkele jaren Bitcoin kopen om te vechten tegen de hyperinflatie die hun land treft onder het bewind van een dictator.

Hun keuze om Bitcoins te kopen in plaats van Amerikaanse dollars is ook een indicatie voor het gebrek aan vertrouwen in de Verenigde Staten, die de almachtige macht van de Amerikaanse dollar blijft gebruiken om zijn wil op te leggen aan wereldleiders.

Dit alles heeft zijn weerslag op de bevolking die de laatste schakels in de keten zijn.

Venezolanen en Argentijnen die al lang voor Bitcoin kiezen,
zijn nu in staat geweest om de onbeperkte monetaire expansie
in hun landen te weerstaan.

Deze Latijns-Amerikaanse landen lijken bijna op laboratoria die de voordelen van Bitcoin laten zien bij het repareren van een monetair en financieel systeem dat volledig uit de hand is gelopen.

Bitcoin zal het Afrika van de toekomst wakker maken

De echte voordelen die Bitcoin aan populaties biedt, zijn al zichtbaar in Latijns-Amerika. Het is echter waarschijnlijk dat Bitcoin in de toekomst in Afrika de grootste impact zal hebben.

Bitcoin zal in de toekomst het economisch ontwaken
van Afrika begeleiden en bevorderen.

Afrika heeft momenteel een bevolking van 1,3 miljard. Tegen 2050 zal de Afrikaanse bevolking naar verwachting 2,5 miljard mensen tellen. Schattingen suggereren dat de Afrikaanse bevolking tegen 2100 naar een hoogte van 4,4 miljard zal stijgen. Terwijl een man op zes vandaag in Afrika woont, zouden dat er meer dan een man op drie in een eeuw worden.

Het meest interessante aspect van dit alles is dat een groot deel van de bevolking van deze landen bankloos is en de volledige last ondervindt van de onderdrukking van bijna totalitaire regimes.

De bevolking in Afrikaanse landen is klaar om Bitcoin te adopteren,
omdat de mensen zich realiseren dat Bitcoin hun beste kans is voor
een rechtvaardigere toekomstige wereld.

Nate Hindman, manager bij Bancor, legt uit:

“In opkomende markten, zoals Afrika, betekent het geringe bereik van traditionele geldsystemen dat er minder weerstand is tegen nieuwe financiële technologie.” – Nate Hindman

Terwijl de bevolking in westerse landen Bitcoin zien als louter waardeopslag, ziet de bevolking in Afrikaanse landen Bitcoin als een echt ruilmiddel en betaalmiddel. Een ruilmiddel waarmee ze zichzelf kunnen bevrijden van de Amerikaanse dollar.

Het is daarom geen toeval dat Jack Dorsey, mede-oprichter van Twitter en het elektronische betalingsbedrijf Square, zojuist heeft verklaard dat “Afrika de toekomst van Bitcoin in de komende jaren zal bepalen”.

Conclusie

Of je nu een tegenstander van Bitcoin bent, een eenvoudige belegger of een vroege Bitcoiner, je hebt je waarschijnlijk al afgevraagd of de echte voordelen van Bitcoin al waarneembaar zijn. Het antwoord is ja, maar om die voordelen te kunnen zien, moet je de bubbel verlaten waarin de mensen in de westerse wereld leven.

Zodra deze bubbel verdwenen is, moet je een stapje terugzetten en zien wat er gebeurt in Latijns-Amerika waar Bitcoin de mensen al beschermt tegen de onbeperkte gelduitbreiding die door hun heersers wordt bepaald.

Tot slot, als je wilt weten waar de toekomst van Bitcoin zal worden gedefinieerd als een medium van uitwisseling en betaalmiddelen, nodig ik je uit om naar Afrika te kijken waar Bitcoin de economische opkomst van een heel continent in de komende jaren zal bevorderen.

Dit artikel van Sylvain Saurel was vrij vertaald van de website In Bitcoin We Trusthttps://medium.com/in-bitcoin-we-trust/bitcoins-real-benefits-for-populations-can-already-be-watched-in-emerging-countries-811e2ca6f792 

ANDEREN LAZEN OOK:

Waarom beleggen in cryptocurrency’s

Wat denk je dat geld is?

Het internet der waarde

Related Posts

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.