Wat is DeFi Yield Farming?

wat is yield farming

Decentralised Finance (DeFi) is een ecosysteem van dApps, gebouwd op het Ethereum platform, waarmee iedereen toegang kan krijgen tot verschillende financiële producten en diensten, waaronder: crypto -uitwisseling, leverage traden, financiële derivaten, synthetische activa (zoals stable coins), algoritmische handel en kredietmarkten.

Een van de belangrijkste DeFi-use cases zijn leningen met hoge rente waarbij gebruikers hun crypto uitlenen om een hoog rendement te behalen, vaak 100 keer hoger dan de typische commerciële bankspaarrekening (d.w.z. 10% versus 0,1% APY).

DeFi ‘yield farming’ heeft dit basisconcept uitgebreid. DeFi-yield farmers trachten zo veel mogelijk opbrengst te genereren met verschillende tokens en stablecoins op verschillende DeFi-platformen en kredietmarkten. Een Yield Farmer zal de winsten met rente op leningen, gebruiken als onderpand om op een andere plek zelf crypto’s te lenen, die vervolgens weer worden geïnvesteerd in andere crypto’s.

Verschillende DeFi-platformen, zoals Compound (COMP) hebben bepaalde token-beloningsschema’s of geven een bepaalde rentevergoeding. Deze kunnen op zo’n manier worden gecombineerd zodat de DeFi-yield farmer zoveel mogelijk opbrengsten in rentevergoedingen verkrijgt.

Het is echter belangrijk om weten dat DeFi-yield farming risico’s inhoudt zoals liquiditeitsproblemen of softwareproblemen die het systeem kwetsbaar maken voor hackers. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor de ontwikkeling van een flinke DeFi-kredietzeepbel die elk moment kan knappen.

Yield Farming is niet voor beginners en vereist veel onderzoek.

Meer info: https://defiprime.com/defi-yield-farming

(Photo by Gozha Net on Unsplash)

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.