fbpx

Is Ethereum een ​​betere langetermijninvestering dan Altcoins?

Er gaat niets boven een goede langetermijninvestering, maar elke cryptocurrency heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Laten we even de voordelen van Ethereum vergelijken met Bitcoin en de overige altcoins:

  • Bitcoin is het enige product van het Bitcoinnetwerk met als enige doel waardetransacties. Ethereum is het product van het Ethereumnetwerk dat smart contracts mogelijk maakt. Bijgevolg kunnen bovenop het Ethereumnetwerk een oneindig aantal programma’s gebouwd worden, genaamd dApps. Hoe meer dApps er worden gebouwd hoe beter het rendement op je Ethereumbelegging zal zijn.
  • Ethereum bezet de twee plaats in de ranking volgens market cap en kan hierdoor als een meer zekere belegging beschouwd worden.
  • Omdat het Ethereum consensusmechanisme (de manier waarop transacties worden goedgekeurd en toegevoegd aan de blockchain) gebaseerd is op Proof Of Stake en niet op Proof of Work zoals Bitcoin, verbruikt het netwerk niet alleen minder elektriciteit maar is het ook écht gedecentraliseerd, de mijners verenigen zich niet.
    Bitcoinmijners vereniging zich vaak in miningpools omdat ze transactiefees en een blockreward ontvangen per gemijnd blok, hoe groter de miningpool hoe groter de kans om een blok te mijnen. Ethereummijners hebben een grotere ‘kans’ om een blok te mijnen als ze meer ETH bezitten, er is geen voordeel om zich te verenigen. Ethereummijners ontvangen enkel transactiefees voor een gemijnd blok
  • ETH is de coin die het Ethereumnetwerk vertegenwoordigd op de markten en het netwerk is een werkend product. De meeste andere altcoins zijn tokens die dApps vertegenwoordigen op de markten en het overgrote deel ervan hebben nog geen werkend product, het zijn start-ups.

Related Posts

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.