fbpx

Wat is Internet Computer (ICP)?

ICP DFINITY

Hoe belandde Internet Computer (ICP) van de ene op de andere dag in de top-10?

De plotselinge komst van ICP onder de topcryptocurrencu’s verraste veel cryptohandelaren en analisten. De uitgever van het token, Dfinitiy, beschreef het als een op blockchain gebaseerd cloud computing-project dat voorstelt om een open, openbaar netwerk op te bouwen.
De oplossing die Dfinity biedt is dus tweeledig: het trage tempo van de meeste blockchain-technologie verbeteren en poortwachters zoals Amazon Web Services verwijderen als de gecentraliseerde, winstgevende entiteiten waarop zowel blockchain als websites vertrouwen. Met het token, genaamd Internet Computer Price, of ICP, kunnen houders het netwerk beheren.

Dfinity wil een op blockchain gebaseerde infrastructuur ontwikkelen waarin het internet zelf softwaretoepassingen ondersteunt in plaats van cloud hosting providers. Het Internet Computer protocol stelt voor om online services te hosten, zoals sociale media, berichtenuitwisseling, zoeken, opslag en peer-to-peer digitale interacties, bovenop zijn openbare Web 3.0 cloud-achtige computerprotocol.

Het doel is om meer te vertrouwen op grote datacenters en geavanceerde nodes met een capaciteit die veel groter is dan die van de toonaangevende blockchain Ethereum. Kortom, Dfinity hoopt dat het het eerste echt wereldwijde blockchainnetwerk zal bieden dat op de hoogste websnelheid draait met onbeperkte schaalfuncties om elke berekening van slimme contracten met volume te ondersteunen.

Maar de grootste takeaway voor traders was de betrokkenheid van spraakmakende institutionele spelers bij het project. Zoals de in de Verenigde Staten gevestigde angel-investeerder Andreessen Horowitz, die bekend stond om zijn steun aan Twitter in een vroeg stadium, en Polychain Capital en een cryptogericht hedgefonds in New York, gesteund door Olaf Carlson-Wee, die eerder als hoofd risicomanagement bij Coinbase gewerkt had.

Groeivooruitzichten voor ICP
Dfinity haalde eerder $ 163 miljoen op via private financieringsrondes. Ondertussen ontving de non-profitorganisatie in februari 2017 ook $ 4,1 miljoen in Bitcoin (BTC) en Ether (ETH). In mei 2018 werd er voor $ 35 miljoen aan ICP-tokens (voorheen bekend als DFN) uitgezonden onder zijn vroege supporters. Dat was 0,8% van de initiële ICP-levering.

ICP crashte met 89% nadat het bod $ 3.000 op Binance overschreed en noteert op het moment van schrijven 182 USDT.
Dfinity wil zijn netwerk van datacenters en ontwikkelaars uitbreiden. Op dit moment beheert de non-profitorganisatie zeven subnetten met 68 nodes in 12 onafhankelijke datacenters. Het doel is om tegen eind 2021 123 datacenters te hebben bereikt met 4.300 nodes.

Net als bij Bitcoin en Ethereum, zouden de vooruitzichten van infrastructurele groei in het Internet Computer ecosysteem speculanten in staat kunnen stellen hun langetermijn biedingen op ICP-compatibele paren te verhogen. Het zou een verdere impuls krijgen naarmate beleggers bescherming blijven zoeken tegen hun angst voor macro-economische inflatie.

De Zwitserse Sygnum Bank biedt intussen custody aan voor het ICP token

Sygnum heeft 18 mei 2021 aangekondigd dat ICP-houders hun tokens kunnen storten in hun institutionele wallets. Het bedrijf zei dat het de eerste bank is die opslag aanbiedt voor ICP utility tokens.

In een tweede fase is Sygnum van plan een reeks bankdiensten voor het token te lanceren, waaronder spothandel en handel in opties. De bank verwacht in de toekomst ook Sygnum Lombard-leningen voor ICP aan te bieden, waardoor klanten toegang krijgen tot liquiditeit tegen ICP-tokenholdings.

Related Posts

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.